024-33741193 024-33361444
ساعت کار :شنبه تا چهارشنبه از ساعت 16 الی 20
خدمات

دکتر کسری امین کاظمی

جراحی با لیزر

درد در ستون فقرات خصوصا درد در کمر شایع‌ترین علت ناتوانی در انجام کارهای روزانه و شکایت‌هایی است که بیماران برای آن به پزشک مراجعه می‌کنند. بسیاری از علل درد در ستون فقرات، با استراحت و اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری و درمان هستند. اما برای درمان برخی از دلایل ایجادکننده ی درد در ستون فقرات، مانند بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک، ممکن است بیمار نیازمند عمل جراحی باشد. جراحی ستون فقرات با لیزر، یکی از روش‌های جدید در درمان بیرون‌زدگی دیسک و سایر مشکلات ستون فقرات است که در ادامه به روش انجام آن، فواید و عوارض احتمالی آن بیشتر می‌پردازیم.

کاربردهای جراحی لیزری ستون فقرات

اکثر بیمارانی که از درد در ستون فقرات رنج می‌برند، نیازی به جراحی ندارند. زمانی پزشک جراحی ستون فقرات را توصیه می‌کند که درد علی‌رغم بهره‌گیری از درمان‌های غیرجراحی، مانند طب فیزیکی یا درمان دارویی بهبود نیافته باشد. متخصصین جراحی لیزری را صرفاً در صورتی پیشنهاد می‌دهند که مشکل موجود به روش جراحی قابل درمان باشد. در این بخش کاربردهای مختلف جراحی لیزری ستون فقرات را بررسی می‌کنیم.

فتق دیسک

فتق دیسک عارضه‌ی شایعی است که احتمال بروز آن در هر نقطه‌ای از ستون فقرات وجود دارد، هرچند فتق یا برجستگی دیسک عموماً در ناحیه‌ی پایین کمر یا گردن مشاهده می‌شود. فتق دیسک که با اصطلاحات سرخوردگی، پارگی یا برجستگی دیسک نیز از آن یاد می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که یکی از پدهای محافظ ضربه‌گیر مانند بین مهره‌ها از جای خود خارج شود و به عصب‌های مجاور فشار بیاورد. فتق دیسک معمولاً پی‌آمد صدمه دیدن یا آسیب‌دیدگی ناشی از استفاده‌ی شدید و نامناسب از ستون فقرات است، البته ناراحتی‌های دیسک می‌تواند نتیجه‌ی فرایند طبیعی بالا رفتن سن نیز باشد. به علاوه به نظر می‌رسد که ژنتیک نیز در ابتلا به فتق دیسک و بیماری‌های فرسایشی یا دژنراتیو دیسک موثر باشد.

تنگی کانال نخاعی

چنانچه کانال نخاعی تنگ شود، به صورتی که نخاع و ریشه‌های عصب فضای لازم را در اختیار نداشته باشند و تحت فشار قرار بگیرند، با مشکل تنگی کانال نخاعی مواجه می‌شویم. آرتروز ستون فقرات غالباً علت اصلی تنگی کانال نخاعی است. از علائم شایع این عارضه می‌توان به درد پا یا پایین کمر در زمان ایستادن یا راه رفتن اشاره کرد. تنگی کانال نخاعی غالباً در پایین کمر (مهره‌های کمری) و گردن (مهره‌های گردنی) یا در موارد نادر ناحیه‌ی صدری (بالای کمر) بروز می‌یابد. علائم درد، ضعف یا بی‌حسی بسته به ناحیه‌ای که نخاع تحت فشار قرار گرفته است، در چند نقطه حس می‌شود.

بدشکلی‌های ستون فقرات

بدشکلی ستون فقرات به عدم هم‌ترازی یا انحناء غیرعادی مهره‌ها گفته می‌شود. علت قوز (کیفوز) و اسکولیوز بزرگسالان، ساییدگی ناشی از بالا رفتن سن یا عوارض جراحی‌های قبلی است. بدشکلی متوسط زمانی بروز می‌یابد که مفصل‌های فاست و دیسک‌ها به مرور زمان تحلیل برود و ساییده شود و دیگر نتواند حالت عادی ستون فقرات را حفظ کند. این انحناء غیرعادی باعث می‌شود که عصب‌ها و مفصل‌ها تحت فشار قرار بگیرد و درد شروع شود.

ناپایداری ستون فقرات

ناپایداری ستون فقرات یا ناپایداری کمر پی‌آمد تحلیل رفتن و سائیدگی دیسک‌های بین مهره‌ای است. ارتفاع و برجستگی دیسک به مرور زمان کمتر می‌شود، در نتیجه مهره‌ها از وضعیت اصلی خود خارج می‌شوند و فشار بیشتری به دیسک وارد می‌کنند. در چنین حالتی سایش بین مهره‌ها بیشتر می‌شود و درد و علائم دیگر شروع می‌شود. حرکت‌های جزئی ستون فقرات عصب‌های خروجی از فضاهای مفصلی را تحریک می‌کند. این عارضه خطر ابتلا به آرتریت ستون فقرات و تشکیل خارها یا زائده‌های استخوانی را افزایش می‌دهد. همچنین ناپایداری ستون فقرات بر توانایی آن بر حفظ حرکت و ساختار بدن اثر می‌گذارد.

سیاتیک

عصب سیاتیک عصب بلندی است که از پایین کمر تا پایین پاها کشیده شده است و درد آن یکی از شایع‌ترین دردها به شمار می‌آید. بیماران دچار ناراحتی سیاتیک با علائمی مانند درد، ضعف، بی‌حسی یا گزگز مواجه می‌شوند. درد از پایین کمر شروع می‌شود و رو به پایین تا ساق پا، کف پا یا حتی انگشتان منتشر می‌شود. درد سیاتیک معمولاً فقط در یک سمت بدن حس می‌شود.

جراحی دیسک کمر با لیزر

دیسکتومی لیزری یا همان جراحی دیسک کمر با لیزر روشی است که یک پروب لیزری باریک و کوچک به دیسک وارد می‌شود و توسط آن اشعه لیزر به ماده درونی دیسک تابانده خواهد شد تا درد بیمار بهبود پیدا کند. این عمل یکی از عمل‌های بسته دیسک کمر می‌باشد که تحت بیهوشی موضعی انجام می‌گردد. طول موج لیزری به اندازه ای است که توسط بافت نرم داخل دیسک جذب می‌شود و مقدار مناسبی از گرما را به داخل دیسک انتقال می‌دهد تا حدی که توسط بافت نرم داخل دیسک جذب شود و میزان مناسبی از گرما به ماده داخل دیسک انتقال یابد تا حدی که رطوبت داخل دیسک به مقدار مورد نظر جراح تبخیر و گرمای بیش از حدی به دیسک اعمال نشود.

مزایای جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر دارای چندین مزیت نسبت به جراحی باز سنتی است:

کم تهاجمی

اندازه کوچک برش، صدمات بافتی را کاهش داده و به کاهش جوش و درد منجر می‌شود.

کاهش خونریزی

جراحی با لیزر خونریزی کمتری نسبت به جراحی باز دارد.

زمان بازگشت به سلامتی کوتاهتر

طبیعت کم تهاجمی جراحی دیسک کمر با لیزر، باعث بازگشت سریع‌تر و فوری به فعالیت‌های روزانه می‌شود.

در بسیاری از موارد، جراحی دیسک کمر با لیزر به صورت بیماری خارج از بیمارستان انجام می‌شود و نیازی به بستری شدن نیست.

کاهش خطر عفونت

با برش‌های کوچک، خطر عفونت به شدت کاهش می‌یابد.

هدف‌گیری دقیق

فناوری لیزر امکان هدف‌گیری دقیق به دیسک کمری آسیب دیده را فراهم می‌کند و خطر صدمه به بافت‌های اطراف را کمینه می‌کند.

کاهش خطر بیهوشی

جراحی دیسک کمر با لیزر معمولاً تحت بیهوشی موضعی انجام می‌شود که خطرات مرتبط با بیهوشی عمومی را به حداقل می‌رساند.

مزایا ویژه جراحی دیسک کمر با لیزر آن را به یک گزینه جذاب برای افرادی که به دنبال درمانی کم تهاجمی و موثر برای دیسک کمری هستند، تبدیل کرده است.

این جراحی یکی از پیشرفته ترین روش های جراحی است که بدون بیهوشی انجام می شود. جراح ابتدا با استفاده از بی حس کننده های موضعی مانند گزیلوکایین، محل ورود سوزن را بی حس می کند و هیچ برشی بر روی بدن ایجاد نمی شود. کار درمان با استفاده از لیزر انجام می شود.

سیستم نوبت دهی آنلاین

جهت رزرو نوبت از سایت دکتر کسری امین کاظمی کلیک فرمایید